Kwaliteit Blundstone boot

SPS; het bewezen succes van Blundstones Shock Protection System

Je benen en voeten hebben het vaak zwaar, ze moeten immers ons lichaamsgewicht dragen en opvangen. De verkeerde schoenen zorgen dan al snel voor klachten aan je voeten, benen of rug. Goede schoenen zijn daarom erg belangrijk, bij iedere stap die je zet. Zeker als je staand werkt!

Op te vangen schok met 33% verminderd
Blundstone weet dat, en heeft daarom het SPS (Shock Protection System) ontwikkeld. Hieraan dankt de Blundstone boot het bekende loopcomfort. SPS heeft een direct positief effect op vermoeidheid bij staan en orthopedische problemen in de onderrug, benen en voeten. Testen hebben bewezen dat bij flink doorlopen de schok naar de benen met minstens 33% wordt verminderd. Bovendien blijft Blundstone continu bezig om SPS verder te ontwikkelen met behulp van nieuwe, innovatieve technieken.

SPS Max Comfort
De nieuwste Chelsea boots die in de Benelux aan volwassenen verkocht worden, zijn stuk voor stuk voorzien van de laatste SPS versie: SPS Max Comfort. Deze versie zorgt ervoor dat het grootste deel van de energie die vrijkomt als je een stap zet via je schoenzool verdwijnt. Dankzij deze bescherming hoeft je lichaam minder schokken te verwerken.

In de Blundstone boots van nu zorgt het gebruik van PORON®, het meest gebruikte micro cellulaire schokabsorptiemateriaal, ervoor dat je lichaam ondersteund wordt tegen schokken waar dat het hardste nodig is: waar de hiel in de schoen neerkomt. Hierdoor worden de schadelijke gevolgen voor je rug, benen en voeten geminimaliseerd en kun je zorgeloos de dag door, terwijl je lichaam genoeg energie overhoudt voor leuke dingen!

Productspecificaties:

* Tussenzool van polyurethaan, antislip buitenzool van thermo urethaan;
* De buitenzool is olie-/zuur- en organisch vetbestendig;
* De buitenzool is hittebestendig tot 140⁰C;
* Ergonomisch ontworpen teenveer vermindert vermoeidheid bij staan en orthopedische problemen in de onderrug, benen en voeten;
* Stalen schacht zorgt voor een juist stap-flex-punt;
* Gedefinieerde hak.